Meme Büyütme

İdeal Meme Büyüklüğü

Meme büyültme ameliyatları günümüzde hem genç yaş grubunda hem de orta yaş grubunda estetik cerrahlara en sık başvurma nedenlerinden birisidir.

Devamını Oku
Meme Büyütme Ameliyatı

Meme büyültme ameliyatı Plastik Cerrahlar tarafından uygulanan bir işlemdir. Amaç gelişmemiş, ya da doğum sonrası veya yaşlanma nedeniyle sonradan küçülmüş ve bir miktar sarkmış olan göğüslerinbüyültülerek daha doğal bir görünüme kavuşturulmasıdır.&n

Devamını Oku
Meme Büyütme Ameliyatında Kullanılan Protez Çeşitleri ve Seçimi

Öncelikle kullanılan protezlerden bahsetmek gerekirse saline-filled (içinde tuzlu su olan) protezler ve silikon jel protezler başlıca iki protez grubu vardır.

Devamını Oku
Protezler Nereye Yerleştirilir?

İlk planda periumblikal ve koltuk altı yerleştirme şekli hastalara çok cazip görünebilir. Ancak doktorlar tarafından daha çok tercih edilen silikon jel protezlerin, periumblikal koyulmasının imkanı yoktur ve koltuk altından koyulmaları çok zordur.&nb

Devamını Oku
Tubuler Meme Deformitesi (Keçi Memesi)

Tubuler (tübüler) meme deformitesi halk arasında keçi memesi olarak da bilinen bir durumdur. Doğumsal bir durumdur ve genellikle meme büyümesinin başladiği 13-14 yaşlardan sonra fark edilir. 

Devamını Oku
Meme Büyütme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler

Meme büyültme ameliyatı ağrılı bir ameliyattır ve bu ağrının bir derecesi yoktur. Kişiye göre değişir. Bazı hastalarım bu ağrıyı bir iki günlük bir rahatsızlık olarak anlatırken bazıları 2-3 haftalık işkenceden bahsediyorlar.

Devamını Oku