Erkeklerde Jinekomasti Ameliyatı

Jinekomasti, erkekte meme dokusunun büyük olmasıdır. Kadınlarda hem estetik hem de fonksiyonel bağlamda önemli olan meme, erkekte işlevsizdir ve normalden büyük hacimde olması estetikten uzak bir görünüm açığa çıkarmaktadır.  

Jinekomastinin Sebebi Nedir?

Erkeklerde Jinekomasti, en sık ergenlerde veya yaşlı erkeklerde hormonal değişiklikler nedeniyle görülmektedir. Bu duruma fizyolojik jinekomasti denir. Erkeklerin % 90'ında bu durum bir yıl içinde kendiliğinden ortaya çıkar. Yetişkinlerde, genellikle hiçbir neden yoktur ve genetik faktörler ile açığa çıkabilmektedir. Çoğu zaman, fizyolojik jinekomasti kaybolmaz ve kilo alıp verme sonucunda daha da belirgin bir hal almaktadır.

Jinekomasti probleminin bir diğer nedeni de çeşitli hormon bozuklukları olabilmektedir. Başlıca jinekomasti nedenleri ise aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;

  • İlaç kullanımı
  • Kilo alma
  • Steroid kullanımı
  • Hepatit, siroz, akciğer kanseri gibi hastalıkların varlığı
  • Tiroid hastalıklarının varlığı
  • Testis hastalıkları

Jinekomasti Cerrahisi Anestezi Türü

Ameliyat sedasyon veya genel anestezi altında yapılabilir. Sedatif anestezi liposuction için yeterlidir ve hasta ameliyattan hemen sonra evine dönebilir.

Sakinleştirici kullanarak lokal anestezi ile sadece hafif liposuction vakaları uygulanabilir. Operasyon süresi biraz daha uzun olacağından meme bezini azaltmayı planlayan hastalarda genel anestezi tercih edilir. İşlem 50-90 dakika içinde tamamlanır.

Jinekomastinin ilk aşaması kol altına yerleştirilerek liposuction ile kolayca tedavi edilebilir. İkinci aşama jinekomasti hastalarında liposuction kullanılır. Ameliyat sırasında, meme bezinin, liposuction sonrası, meme ucu altındaki dokunun yeterli bir kasılması olduğuna inanılıyorsa, cerrahi olarak çıkarılmasına gerek yoktur. Genellikle bu hastalarda genç yaşta kullanılır, göğüs korse ve spor bakımından zengin cilt tatmin edici bir şekilde toplanır. Eğer liposuction sonrası, meme ucu altındaki meme bezi hala görülebiliyorsa, meme bezi meme altına aylık bir kesik yerleştirilerek meme bezi azalır.

Üçüncü ve dördüncü aşamalarda, jinekomasti, liposuction ve meme kaldırma birlikte yapılır. Hasta genç ve ilerlemiş büyüklüğü yoksa, cildin bolluğu yüksektir. Yaşlılıkta cilt toplamak çok zordur. İlerlemiş olgularda, cilt, meme gibi kadınlarda meme küçültmeye benzer bir teknik kullanılarak da toplanmalıdır.

Jinekomastiden Sonra

Ameliyattan sonra, kanamayı önlemek için hastaya liposuction ile jinekomasti sıkı bir bandaj uygulanır. Bu sıkı bandaj 2 gün kalır ve sonra açılır ve bu bandaj açıldığında, hasta rahat hisseder. Genel olarak, eritme dikişleri kullanılır. Uyguladığım liposuction kullanımı ile jinekomasti ameliyatı tekniğinde drenaj kullanılmıyor, bu nedenle hastanın rahatı önemli ölçüde artıyor ve günlük yaşamı devam ettirebiliyor. Jinekomasti ameliyatı sonrası hemen hemen hiç ağrı yok, sadece sertlik hissi var. Ameliyattan bir hafta sonra, en şişmiş durum bile olumlu bir sonuç verir. 1 ay sonra işlemi transfer edemezsiniz. Şu anda, ona dokunduğunuzda, hissedebileceğiniz yalnızca sertlik ortaya çıkıyor. Bu sertlikler 3 ay sonra iyileşir. 1 aya kadar korse giymelisin. 6 ay sonra ameliyat olmadan en iyi görünüme sahip olacaksınız.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erkekte Meme Büyümesi Tedavisi

Erkekte meme büyümesi jinekomasti olarak tanımlanmaktadır. Bu problemin en sık yaşandığı dönem ergenlik dönemidir. Bu süreçte zaman içerisinde kendiliğinden geçebilmekle birlikte ergenlik dönemi sonrasında da problem devam ediyorsa tedaviye ihtiyaç d

Devamını Oku
Jinekomasti (Erkeklerde Meme Estetiği)

Erkeklerde meme dokusunun büyümesine jinekomasti adı verilir. Jinekomasti erkeklerde göğüs bölgesinde sarmaya verilen isim değildir. 

Devamını Oku