Burun Estetiği Sözlüğü

Dr. Naci Çelik Rhinoplasti

Rhinoplasti: Burun estetiği ameliyatı

Septum: Burnu ortada ikiye bölen kemik ve kıkırdaktan oluşan duvar.

Deviasyon: Septumun sağa, sola, bazen de her iki yöne eğrilerek nefes almayı engellemesi. Her ne kadar birçok kişi buna devalüasyon dese de doğrusu deviasyondur.

Konka: Burun boşluğunun yan duvarlarında bulunan yumuşak doku. Halk arasında burun eti de denmektedir. Yapısal veya alerjiye bağlı olarak büyümesi nefes almayı engeller. Operasyon sonrası bile yeniden büyüebilir yapıdadır. Burun etleri alınmaz radyofrekans ile küçültülür.

Kıkırdak: Kemik kadar sert olmayan, eğilip bükülebilen kaygan doku.

Kolumella: Burun deliklerini ikiye ayıran kıkırdak yapı.

Tip plasti: Burun ucu estetiği ameliyatı.

Seconder rhinoplasti: Daha önce opere edilmiş burnun başka bir doktor tarafından yeniden ameliyat edilmesi

Revizyon: Daha önce opere edilmiş bir burnun aynı doktor tarafından yeniden ameliyat edilmesi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Burun Estetiği Ameliyatını Kimler Yapmalıdır?

Burada en çok ortaya çıkan soru burun ameliyatını KBB doktorlarının mı yoksa Plastik Cerrahların mı yapmasıdır. Her iki tarafta olaya kendi yönünden bakar ve buna göre savlar ortaya sürerler.

Devamını Oku
İstanbul Seconder Rinoplasti

Devamını Oku
Burun Ameliyatı (Rhinoplasti) Sonrası Yapılması Gerekenler

Ameliyatınız bitti. Peki şimdi neler yapmanız gerekiyor, iyileşme sürecinde neler yaşayabilirsiniz. Aşağıdaki maddelere bir göz atın isterseniz.

Devamını Oku